Maartje Klijn

In 1971 werd ik geboren in het mooie Hoorn, mijn ouders noemden mij Maartje, dat was toen nogal een aparte naam. Ik groeide op in een hippie sfeer, er waren weinig grenzen, iedereen was welkom en niets was gek of raar. Daardoor kon ik mij ontwikkelen met een open blik, geïnteresseerd in mensen, nieuwsgierig en onderzoekend. Als klein meisje zat ik aan de keukentafel mee te filosoferen over de diepgaande onderwerpen van het leven. Dat vond ik toen al fantastisch.

Toen ik naar de middelbare school ging veranderde ik in een opstandige puber. Ik wilde erbij horen, mijn stem laten gelden en me vooral veilig voelen. Dat bereikte ik door mezelf en anderen te overschreeuwen. Mijn masker was een feit.

Alles veranderde toen ik op mijn dertigste voelde dat het tijd was voor een ander pad. Ik volgde mijn hart en ging de hulpverlening in. Ik ontdekte door diverse opleidingen en door mijn baan als maatschappelijk dienstverlener dat je terugkrijgt wat je geeft. Ik opende mijn hart voor het leven en durfde mij langzaam weer kwetsbaar op te stellen. Dat bleek vrij heftig, ik had mijn gevoel uitgeschakeld & plotseling kwam alles binnen. Ik kon me niet meer verschuilen achter mijn grote dikke muur van zelfbescherming. Ik kreeg een Burn Out.

Door Yoga & Mindfulness heb ik mezelf hervonden, het is voor mij de meest heilzame manier van aandacht en liefde aan jezelf geven in drukke en stressvolle tijden. Het heeft me geleerd om te luisteren naar wat ik nodig heb, om stil te staan en te zijn.

In 2015 heb ik de grootste stap van mijn leven gemaakt, de keuze voor ontspanning, verbinding en heelheid. Ik heb mijn baan bij Justitie opgezegd, heb mijn zekerheid losgelaten en ben in het diepe gesprongen. Het was spannend, onzeker en eng, maar uiteindelijk de mooiste stap die ik kon zetten. Ik volgde mijn verlangen en doe nu wat ik het allerliefste doe. Ik ben yogajuf, coach en inspirator om jou als vrouw weer te verbinden met zelfliefde, ontspanning & heelheid. Hierbij maak ik gebruik van alles wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd en zelf heb ervaren. Voel je welkom en maak vrijblijvend een afspraak voor een gesprek of een gratis proefles yoga.

Ben je benieuwd wat ik allemaal gedaan heb? Hier een lijst met opleidingen en cursussen die mij het meest hebben geïnspireerd:

Spiritueel Begeleider / ASPI
Geweldloze Communicatie / NCGC
Raja Yoga opleiding / Annemiek Latour
Deugdenyoga en Spirit & Soulcoaching / Patty Jongemaets
Yin Yoga teacher training I & II / Stillness in Yoga
SoulVoice 2 daagse/ Marinet Koeman
Mindfulness en Compassiecoach I & II/ Anurag ten Klooster
Jaartraining Krachtdieren/ Petra Stam
Bron in de vrouw/ Dieke Bikker
Bezielde Sjamanendrum bouw / Aniet Langeveld
Psoas Training / Yoga Lab

Breng jezelf met liefde in beweging