Retraites

Yoga Retraite


23/24 tot 26 november 2023 

Wanneer heb jij voor het laatst écht iets voor jezelf gedaan? Waarbij je voor niemand hoefde te zorgen, niets te regelen en nergens aan te denken? Een periode voor jezelf van rust, bezinning en reflectie, tijd om te ontspannen en los te laten. De ruimte laten ontstaan om te resetten en te helen. Dit yoga weekend is voor helemaal voor jou en wat jij nodig hebt. Een yogaretraite waar je jezelf mag laten verwennen met heerlijke voedzame maaltijden. Met yoga en ademoefening verschuif je de aandacht van je hoofd naar je lichaam. Met het delen van verhalen krijg je helderheid in je leven, waar verlang je naar, wat laat je los, waar maak je tijd voor. In de natuur land je in het moment, het hier en nu. De vogels, de bomen, de kleuren en de geuren herinneren jou eraan om aanwezig te zijn. Te voelen dat je leeft dat je het waard bent om tijd voor te maken.

Zelfzorg, de weg naar heling

De winter is volgens bijna alle tradities het meest geschikte moment om je terug te trekken. Net zoals in de natuur de aandacht naar binnen verschuift en verstilt, is dat ook onze natuur. Het is tijd om de balans op te maken voor jezelf. Deze retraite zorgt ervoor dat je weer gecenterd bent in jezelf. Lichamelijk voel je meer ruimte, minder spanning en ongemak. Geestelijk ben je helder, daadkrachtig en heb je een duidelijke visie voor de toekomst. De balans is hersteld en het is aan jou om jezelf in de toekomst te blijven dragen, voor jezelf te zorgen en te ontspannen.

Programma

Donderdag 23 november (de aankomst op deze dag is een optie)

19.00u aankomst, uitpakken spullen en landen.
20.00u yin yoga om in de vertraging te komen, te ontspannen en je te verbinden met de plek.
22.00u stilte/nachtrust

Vrijdag 24 november

08.00u jouw smoothie/koffie/thee staat klaar
08.30u yoga
10.00u ontbijt
11.00u – 12.30u persoonlijke sessies
13.00u lunch
15.00u aankomst rest van de groep
16.00u vrije tijd, landen, kamers inrichten
18.00u avondeten
19.30u yoga & openingscirkel
22.00u stilte/nachtrust

Zaterdag 25 november

08.00u jouw smoothie/koffie/thee staat klaar
08.30u yoga
10.00u ontbijt
11.00u vrije tijd/ behandelingen
13.00u lunch
14.30u Spiritwalk natuurgebied
16.00u vrije tijd /behandelingen
18.00u avondeten
19.30u yoga gevolgd door een volle maan vuur ceremonie
22.00u stilte/nachtrust

Zondag 26 november

08.00u jouw smoothie/koffie/thee staat klaar
08.30u yoga
10.00u ontbijt
11.00u vrije tijd
13.00u lunch
14.30 yoga & afsluiting cirkel
15.00u opruimen en vertrekken


Het programma is een idee van wat we gaan doen. Zoals de meesten van mij gewend zijn beweeg ik mee met de groep en voel ik in het moment zelf wat er nodig is. Het hele weekend draait om jullie, het uitgangspunt is rust, heling, verbinding & zelfliefde. Als je meer rustmomenten nodig hebt ben je altijd vrij om af te wijken van het programma.

Prijzen

Het weekend vanaf vrijdag 15.00u tot zondag 15.00u €400,= op basis van een gedeelde kamer met 2 of indien je dat wil met 3 vrouwen. Al het eten, alle yogasessies, workshops, materialen, groeps-heling sessies en meer zijn inbegrepen in de prijs. Hieronder de aanvullende informatie en prijzen. Zodra jouw betaling binnen is is jouw plekje gereserveerd.

Vind je het fijn om een dag eerder aan te komen, dat kan. Je bent welkom op donderdag om 19.00u. Inbegrepen in deze extra dag zijn een bachbloesem-consult met flesje, een extra yogales en uiteraard een ontbijt en lunch. Voor deze uitbreiding van het weekend betaal je een meerprijs van €100,=. Het is een fijne manier om jezelf wat eerder te laten landen op de plek waar we dit weekend verblijven. Er is meer ruimte voor persoonlijke aandacht en we nemen de tijd om helderheid te krijgen jouw persoonlijke intentie. 

Je kunt persoonlijke behandelingen boeken op deze retraite ter ondersteuning van jouw proces van loslaten en heling. Neem hiervoor contant geld mee, je ontvangt ruim voor aanvang van het weekend een keuze optie met mogelijkheden. Er wordt een indeling gemaakt en tijdens de retraite kunnen de resterende plekken worden opgevuld. 

Ania is Holistisch therapeut en geeft intuïtieve massages. Ze raakt je liefdevol aan en past reiki toe. Ze voelt precies aan wat jij nodig hebt. Ze gebruikt kristallen, etherische oliën en klanken om je een diepe ervaring van ontspanning te geven. Het is haar wens om vrouwen te ondersteuning in het proces van heling & ontspanning te geven. 

Ilse is spiritueel therapeut en geeft behandelingen met Quantum Touch en maakt Bachbloesem flesjes speciaal op jou afgestemd. Beiden dragen bij aan meer balans in lichaam en geest. De behandeling ondersteund jou in verschillende levensprocessen en helpt je om oude patronen los te laten. 


Praktisch

Op de Yoga retraite worden de maaltijden met zorg en liefde bereid worden door Ine zij is een ware kunstenares in de keuken en met dieetwensen houd ze rekening. Ze creëert kleurrijke, voedzame en gezonde vegetarische gerechten, boordevol liefde.  De bedden zijn opgemaakt en er zijn handdoeken aanwezig. Er zijn matten, dekentjes, blokken en bolsters aanwezig, als je het fijn vindt neem je je eigen attributen mee. Je slaapt samen met 1 of 2 andere deelneemsters op 1 kamer.

Voel jij net als ik enthousiasme & zin om deze reis aan te gaan. Wil je tijd doorbrengen met jezelf en een prachtige groep vrouwen, voel je dan welkom. Meld je aan via contact & ik verzend je de betalingsgegevens en beantwoord jou eventuele vragen.

Reviews 

“Ik ben in juni op retraite geweest en vond het fantastisch! Ik kijk er met heel veel blijdschap, plezier en rust op terug, en zou me zo weer aanmelden voor nog meer van zulke heerlijke dagen!! Maartje weet precies goed aan te voelen wat er nodig is binnen een groep, en dat maakt haar tot zo’n geweldig mens. Het eten was ook fantastisch en dat mis ik nog elke dag als ik m’n eigen eten sta bereiden. Bedankt! Claudia”

“Voor het eerst mee geweest op een yoga weekend met Maartje. Ik volg al lang lessen bij haar en ik wist dat ze er iets moois van zou gaan maken. Dat is ook zeker gelukt. Het is niet zomaar een yoga weekend geworden met alleen af en toe een yogales, maar een weekend met lekker eten, stilte, mantra zingen, workshops en vrije tijd om te doen wat je wilt. Maartje heeft oog voor wat de groep nodig heeft en voelt ook aan wat je als individu nodig hebt om gezien en gehoord te worden. Het het was een fijn en bijzonder weekend, iets om niet snel meer te vergeten.”

“Het was een perfect weekend waar ik nog veel meer uit heb gehaald dan ik vooraf kon bedenken. Ik dacht “even een weekend yoga te doen”, maar ben met veel nieuwe inzichten thuis gekomen. Maartje is in staat om een veilige sfeer te creëren tussen een groep vrouwen die elkaar helemaal niet kent. En kan iedereen daardoor de diepte in laten gaan, zonder dit te forceren. Daarnaast hielp het heerlijke eten, het prachtige weer en de mooie locatie om het geheel nog bijzonderder te maken. Liefs H.”